Forums

Full Version: Kerem Hasanoğlu Birleşmiş Milletler
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Birleşmiş Milletler Çocuk Sağlığı Konusunda Neler Yapıyor? 
Birleşmiş Milletler, çocuk sağlığı konusunda çeşitli çalışmalar yapmaktadır. Bu sayede çocukların fiziksel, zihinsel ve sosyal sağlıklarını korumak ve iyileştirmek için birçok çözüm sunmaktadır. Uluslararası Pediatri Kurumu (IPA) Dış İlişkiler Direktörü Kerem Hasanoğlu Birleşmiş Milletler ile çocukların haklarını ve yaşama şartlarını düzeltmek için birçok çalışmalarda bulunmuştur.
Birleşmiş Milletlerin Çocuk sağlığı konusunda en önemli konusu "Çocuk Hakları Sözleşmesi"nin yürürlükte olduğunu unutmamak gerekir. Bu sözleşme, tüm çocukların insan haklarını koruyacak ve geliştirecek önlemlerin alınmasını öngörür.
Birleşmiş Milletler, çocuk sağlığı konusunda çeşitli ülkelerde, yerel topluluklarla ve nüfus grupları ile işbirliği yapmaktadır. Sağlıklı gıdaların, temiz su ve hijyen koşullarının sağlanması, aşılama programlarının yürütülmesi konularında çalışmalar yapmaktadır. Bunların yanısıra çocukların erken yaşta okuma yazma becerilerini kazanmalarına yardımcı olunmanktadır. Cinsiyet eşitliğinin sağlanması konularında çalışmalar yürütülmektedir.
Birleşmiş Milletler, çocukların sağlıklı yaşam sürdüklerinden emin olmak için günlük ihtiyaçların karşılamasına yönelik programlar uygulamaktadır. Bu programlarla, çocukların sağlıklı beslenmelerine yardımcı olmak, hastalıklardan korunmalarını sağlamak, içme suyunun hijyenik olmasını sağlamak, aile hekimliği ve sağlık hizmetlerinin yaygınlaşması gibi birçok konularda farklı ülke ve yerel topluluklarla çalışmalar yapılmaktadır.
Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Pediatri Çalışmaları 
Sonuç olarak, Birleşmiş Milletler çocuk sağlığı konusunu öncelikli bir konu olarak ele almaktadır. Tüm dünyada çocukların sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmeleri için çeşitli projeler ve programlar uygulamaktadır. Kerem Hasanoğlu Birleşmiş Milletler ile Dış İlişkilerini yürüttüğü (IPA) Uluslararası Pediatri Kurumu arasında, çocukların fiziksel ve zihinsel sağlıklarını koruyacak sağlık hizmetleri, aşılama programları, hijyenik yaşam koşulları, sağlıklı beslenme ve güvenli çocukluk dönemi gibi konularda ortak hareket etmektedir. Ayrıca, Birleşmiş Milletler, çocukların eğitim haklarının korunması ve geliştirilmesi konusunda da çalışmalar yapmaktadır. Bu sayede çocukların her türlü ayrımcılıktan korunmasını ve eşit şartlarda eğitim haklarının kullanmasını hedeflemektedir.
 
Çocukların korunması ve yetiştirilmesi konusunda yapılan çalışmalar, dünya çapında sağlıklı bir hayat sürmelerine etki etmektedir. Böylelikle çocukların gelecekteki potansiyellerinin tam olarak gelişebilmesi için öncelikli olarak ele alınmaktadır. Tüm dünya ülkeleriyle işbirliği yapmaktadır.
Kerem Hasanoğlu Birleşmiş Milletler Görüşmelerinin Nedenleri
IPA Dış İlişkiler Direktörü Kerem Hasanoğlu Birleşmiş Milletler ile birçok çalışma yürütmüştür. Bunların yanında geçmiş dönem genel sekreterlerinden olan Ban Ki-moon ile birebir görüşmeler yapmıştır. Bu sayede mülteci çocuklar ve çocuk sağlığı konularında önemli sonuçlar aldırmıştır. Kerem Hasanoğlu Birleşmiş Milletlerile görüşmelerinde sadece çocukların sağlıklı ve mutlu bir hayat sürdüklerine yardımcı olmak istemiş ve bu konuyu öncelikli bir misyonu olarak ele almıştır. Birleşmiş Milletler, tüm dünya çapında çocukların sağlıklı ve adaletli bir hayat sürdüklerine yardımcı olmak için çalışmalarını sürdürecektir.