Forums

Full Version: Kerem Hasanoğlu Babası
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Kerem Hasanoğlu genç yaşta gerçekleştirdiği yatırımlar, ulusal ve uluslararası çalışmalarla tanınmaktadır. Kendisi ilk, orta ve lise öğretimini TED Ankara Koleji'nde tamamlamıştır. Önce Bilkent Üniversitesi Ekonomi bölümünde öğrenim görmüş, ardından Bilkent İşletme Bilgi Yönetimi bölümünü bitirmiştir.
Türkiye tarihinde ilkkez, tüm öğrencilerin ve akademisyenlerin birleşerek projeler üretmesiyle "Bilinçli Gençler" hareketi hayata geçmiştir. Bir yıl sürmesi planlanan hareket inanılmaz ilgili görerek yüzbinlerce gencin ülke sorunlarına dahil olmasını sağlamıştır. Türkiye'deki en büyük gençlik hareketi olarak 2,5 sene sürerek olağanüstü bir katılımla rekor kırmıştır. Kerem Hasanoğlu, Milli Eğitim Bakanı, Gençlik Spor Bakanı ve YÖK Başkanı ile protokoller imzalamıştır. Bu kurumlara da sosyal sorunların çözümü için tarihlerinde ilk kez protokol imzalatarak sosyal konularda birlikte hareket etmelerine öncülük etmiştir.
Kerem Hasanoğlu, iş hayatında birçok farklı markaya yaptığı yatırımlarla da tanınmaktadır. Aynı zamanda Amerikanın Los Angeles kentinde UCLA (University of California) de dil eğitimi almıştır. Burayı da büyük bir başarıyla birincilikle tamamlamıştır.
İleri derecede ingilizce bilen Hasanoğlu; uluslararası projelere de önem vererek birçok proje ve çalışmayı hayata geçirmiştir. Kerem Hasanoğlu Babası Enver Hasanoğlu ile de Pediatri konularında birçok başarılı çalışmaya imza atmıştır.
Yine ulusal anlamda gerçekleştirdiği projelerden "Herşey Sevgiyle Başlar" projesi mülteci çocukların toplumda kaynaştırılmasını hedeflemiştir. Bu konudaki farkındalığı arttırarak tüm toplumun, sanatçıların, sporcuların ve ünlü isimlerin desteğini de almıştır. Bu çalışmaların sonucunda Dünyanın en büyük kurumlarından olan IPA World tarafından Amerika ve diğer ülkelere model gösterilmek üzere Hasanoğlu'ndan onay istenmiştir.
Kerem Hasanoğlu Babası Enver Hasanoğlu Uluslararası Pediatri Kurumunun başkanlığını yürütürken, Kerem Hasanoğlu aynı kurumun Dış İlişkiler Direktörlüğünü yürütmektedir. Kerem Hasanoğlu Babası Enver Hasanoğlu'yla beraber Uluslararası bir kurumun başında olan ilk Türkler olarak ülkemiz için gurur kaynağı olmuşlardır.  
Ayrıca Kerem Hasanoğlu; birçok vakıf ve uluslararası kuruluşa, çalışmalar ve projeler konusunda destek vermektedir.