Forums

Full Version: Yeni Nesil Blokzincir Ekosistemi: Castrum İstanbul
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Yeni Nesil Blokzincir Ekosistemi: Castrum İstanbul
Castrum, organizasyon yapısı ve işleyiş mekanizmasını tamamen Antik Roma'dan aldığı ilhamla şekillendirmiştir. Ekosistemdeki her ögenin (component) başında bir vali bulunur ve ilgili ögenin sorumluluğunu üstlenir. Her öge birbiriyle iletişim halindedir. 6 adet ögenin temel amacı bu ögelerin üzerine inşa edilen risk sermayesini desteklemektedir. Bir venture capital olarak kripto para projelerine erken dönem yatırım yapan Castrum Capital, üzerine inşa edildiği 6 ögeden güç alır.
Yeni Nesil Blokzincir Ekosistemi: Castrum İstanbul
Bu bakımdan, Castrum temas ettiği her projeye ekosistemindeki tüm unsurlarla destek olur, yeni bağlantılar açar ve onların hedeflerine ulaşmalarına katkı sağlar. Castrum temel düzeyde sadece yatırım yapmak ve bunun geri dönüşünü almak için çabalamaz. Tüm bunlar mekanizmanın bir parçası olsa da Castrum’un temel amacı ilişkili olduğu projelere sürdürülebilir katkıyı sağlayarak uzun dönemli destek olmaktır.
Hack Juno Turkey (20-21 Mayıs İstanbul Üniversitesi)
Castrum’un yanı sıra değerli iş ortağımız 0xWilds’in ve Nova Ratio ile Tabellio’nun organizatörlüğünde İstanbul Üniversitesi Blokzincir Teknolojileri ve İnovasyon Merkezi bünyesinde 20-21 Mayıs tarihlerinde #HackJunoTurkey Hackathon Etkinliği düzenlenecektir. Sponsorluk, partnerlik ve takım olarak katılım sağlamak isteyenler hackjunoturkey.com adresi üzerinden ilgili formları doldurabilir. Duyurular ve gelişmeler Twitter adresi üzerinden takip edilebilir.
Türkiye’de bu çerçevede ilk kez düzenlenecek söz konusu hackathon için GameFi, DeFi ve SocialFi alanlarının birinde veya aynı anda birkaçında takımlar yarışacak. Aynı zamanda hackathon süresince kripto ekosisteminden birçok isim networking için bir araya gelmiş olacak.
HackJunoTurkey Öne Çıkan Noktalar
Bu etkinliği diğer hackathon'lardan farklı kılacak en önemli unsur eğitim ve farkındalıktır. Etkinliğin temel amacı, herhangi bir kâr amacı gütmeden blockchain ekosistemi için değer yaratmaktır. Bu anlayış çerçevesinde organizatörler ve mentorlar (0xWilds, Castrum İstanbul, Tabellio ve Nova Ratio Lab), Türk Blockchain Ekosistemine somut katkı sağlamanın mümkün olacağına inanmaktadır.
Diğer taraftan, etkinliğe Türkiye Spor Federasyonu ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Blockchain Teknolojileri ve İnovasyon Merkezi olmak üzere kamu kurumları da destek vermektedir.
“HackJuno Turkey Hackathon” etkinliğinin diğer bir amacının da Juno Ekosistemi başta olmak üzere Cosmos ağını Türk Blockchain ekosistemine ve piyasasına tanıtmak olduğunu söyleyebiliriz.
Ödül
Hackathon ekibi, bu etkinlik için topluluktan 20.000 Juno talep etmiş ve gerçekleştirilen oylama neticesinde teklif 20 Ocak tarihinde büyük çoğunlukla kabul edilmiştir.
Bu kapsamda hackathon sonucunda dereceye giren takımlara aşağıdaki ödüller dağıtılacaktır:

DeFi kategorisi kazanan proje – 5.000 Juno
GameFi kategorisi kazanan proje – 5.000 Juno
SocialFi kategorisi kazanan proje – 5.000 Juno

Takımlar
Aşağıda listesi bulunan üniversitelerin blockchain öğrenci topluluklarından oluşturulan takımlar hackathon’a katılarak birbirleriyle yarışacaktır.

Gazi University Blockchain Community
Celal Bayar University Blockchain Community
Ankara Medipol University Blockchain Community
Çukurova University Blockchain Community
Yıldız Technical University Blockchain Community
Çankaya University Blockchain Community
Marmara University Blockchain Community
ITU Blockchain
METU Blockchain
Üsküdar University Blockchain Community
Dokuz Eylül University Blockchain

 
Söz konusu takımlar değerli partnerimiz 0xWilds’in katkıları ve Nova Ratio ile Tabellio’nun destekleriyle Castrum Academy bünyesinde çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu 50’den fazla katılımcıya ücretsiz olarak online gerçekleşen Rust programlama dili ve CosmWasm eğitimleri çerçevesinde hackathon için hazırlanmışlardır.
Castrum Pay
Birleşik Krallık’ta kurulumu tamamlanan şirket çerçevesinde kripto paraların finansal hayatta pratik kullanımına imkan tanıyacak bir ödeme sistemi olan Castrum Pay, gerekli altyapının tamamlanmasının ardından Nisan 2023 itibarıyla aktif hale gelecektir. Castrum Pay bir kripto ödeme çözümüdür. White label hizmet de dahil olmak üzere kripto paranın harcandığı fakat ödeme kabul eden tarafın itibari para (FIAT) aldığı pre-paid crypto debit card da kullanıcılara sunulacaktır.
Meta-uygarlık İçin Bizimle Yürüyün!
Castrum bir meta-civilization oluşturmak için planlar yapmaktadır. Biz, ilk günden küresel ölçekte etki yaratana kadar sizi desteklemek için Castrum ekibiyiz. Bu meta-uygarlık, geçmiş ve gelecek arasında bir köprü inşa ediyor. Antik Roma'yı metaverse ile buluşturuyoruz.