Forums

Full Version: Kamu Personel Alım Sitesi Sizlerledir
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Kamu Personel Alım
Kamu personel alım ve detayları kamu personeli olarak görev yapmak isteyenler tarafından merak edilmektedir. Genel ve ilgili bütçe idareleri, ulusal özel idareler, belediyeler, ulusal özel idareler ve belediyeler tarafından kurulan dernekler ile döner sermayeli, kanuni fonlu, garanti sandıklı ve benzeri kamu kuruluşlarına ait derneklerdeki hizmet ve faaliyetleri sağlayan herkes kamu personeli olarak adlandırılır.  kamu personel alım  ve detayları da bu şartlar ve görevler kapsamında belirlenir.
Kamu personelleri memur, sözleşmeli personel ve geçici personel olarak hizmet verirler. Kamu personel alımı da bu bağlamda gerçekleştirilir. Kamu personeli olarak kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapabilmek için mezuniyet seviyenize göre iki yılda bir yapılan KPSS sınavına girmelisiniz. A sınıfı, B sınıfı ve C sınıfı vardır. A ve B grupları lisans öğrencileridir ve C Grubu ise lise mezunlarını kapsamakta olan kadrolardır. Lise mezunu olan memur adayları, meslek lisesi veya İmam Hatip lisesi mezunu değil ise 2001 Kanunu'ndan yararlanabilmektedir.
Kamu Personel Alım Kapsamı
İş arayanlarla işçileri buluşturan bir istihdam kaynağı olan İŞKUR, iş arayanlar için bir umut ışığı olmuştur ve olmaya da devam etmektedir. İşe alımlarda terfide büyük paya sahip olan İŞKUR, iş arayanların yüzünü güldürüyor. İş kanununa göre kadrolu, geçici veya mevsimlik işçi çalıştırma prosedürleri İŞKUR tarafından sağlanmaktadır. Kamu personel alım kapsamında da sizler İŞKUR ilanlarını düzenli periyotlarla takip edebilirsiniz.